radnice

Jednopatrová obdélná nárožní budova, členěná v průčelí do 7 os, na ose hlavní vchod s kamenným profilovaným ostěním s nadsvětlíkem, na kamenném překladu oválný feston, nahoře také feston s květy a listy, na kameni vytesáno: A1812. Ke vchodu vede dvouramenné schodiště boční s kuželovou balustrádou, na průčelí schodiště půlkruhově zaklenutý otvor s klenákem. Kolem domu obíhá kamenný sokl, na nárožích plochá bosáž, kolem 3. - 5. osy pásová rustika. Kolem oken profilované šambrány, rovná profilovaná podokenní římsa. Nad vchodem štukový znak města s festony a páskou. Profilovaná kordovaná římsaje kryta prejzy. Okna ve tvaru T v přízemí v patře stejná, jen v 1., 2., 6. a 7. ose nad nimi obdélná výplň, ve 3.-5. ose volutová nadokenní výplň s klenáky. Profilovaná korunní římsa, střecha valbová, červený alukryt. Krov valbový. Na střeše hranolová věž s pilastry na nárožích profilovaná odstupněná římsa, v přední části hodiny, zakončeno cibulí s lucernou s makovicí. Pod hodinami nápis: Obnoveno/ L.P. 1909/1987, 1971. Po stranách věže vystupuje vždy jeden komín. Štuková omítka bílo - okrová. Pravý bok - 7 os, okna stejná, profilovaná kordonová římsa, nad okny v patře stejná výzdoba jako v 1. ose průčelí. Na nároží plochá bosáž, korunní římsa. Zadní průčelí - v patře 2 osy, dole 1 okenní osa, na nároří plochá bosáž. K průčelí přistavěn jednopatrový přístavek se sedlovou střechou. Levý bok - v patře 3 okenní osy, jinak hladké. Za hlavním vchodem chodba s křížovou klenbou (1pole), dále valená klenba, pak 4 pole křížové klenby. Vlevo místnost s 3 poli placek s pasy, vpravo od chodby místnost plochostropá. Ńa konci chodby ve spojnici s přístavkem je 1 pole placky, jinak plochostropé. Z chodby schodiště do patra segmentově zaklenuté, podesta plackou, patro plochostropé.