hasičská zbrojnice

Vlevo od radnice, se kterou je spojená, je přízemní obdélná budova zbrojnice. Bohatě tvarované štítové průčelí je dvojosé - vrata dvoukřídlá, bedněná do kosočtverce, půlkruhově zaklenutá, kolem profilovaná štuková šambrána se středním klenákem. Dole pod římsou pravá rustika, sokl štukový. Profilovaná štuková kordovaná římsa, je ve středu vydutá, zde je ve štukovém rámu namalován hasičský znak s nápisem ŽAMBERK 1873. Nad římsou volutový štít s postranními pilastry, ve středu pilastry přerušené profilovanou římsou se spodní štukovou výzdobou ve středu, nad tím pilastry nesou segmentovou profilovanou římsu dalšího vyššího volutového štítu, uprostřed je nika se spodní štukovou výzdobou, kolem niky profilovaná šambrána se středním klenákem. Na římsách prejzy, žlutobílá štuková omítka. Zadní průčelí - 1 osa okenní, jinak bez ozdob. Střecha sedlová, krov sedlový, hřeben kolmý do náměstí, alukrytové šablony. Na zadním průčelí šedá hrubá omítka, nepodsklepeno, vnitřek plochostropý.