nájemní dům

Řadový čtyřpatrový dům. Sedmiosé uliční průčelí dělí vysoká soklová část zahrnující 2 podlaží členěná ve střední ose mohutným bosovaným portálem s půlkruhovým záklenkem završeným lichoběžníkovým frontonem na spodní straně roztrženým, do něhož je vložena tvarovaná vpadlina a po stranách reliéfní vegetabilní dekor. Nad portálem senachází pravoúhlý sdružený okenní otvor se společnou profilovanou šambránou a reliéfní kartuší zdobenou zavíjeným ornametem na středním dělícím pilířku. Pravoúhlé okenní otvory soklové části jsou opatřeny lištovými šambránami a profilovanými parapetními římsami, po stranách okenních otvůr v přízemí se nachází bosáž. Uliční průčelí v 2. a 3. patře vymezené profilovanými kordonovými římsami člení ve střední ose oblý trojboký arkýř na oblé kozole zasahující do soklové části průčelí. Pravoúhlé okenní otvory jsou v 1., 3., 5. a 7. ose opatřeny plochými šambránami a profilovanými parapetními a vyloženými profilovanými do segmentů zalamovanými návojovými římsami, vertikální pole šambrán člení mělké vpadliny, do kterých jsou vloženy závěsy z tulipánů, pod nimiž příčně prochází rouška. Ostatní okenní otvory mají lištové šambrány a profilované parapetní římsy. V horní části pravoúhle zalomené lištové šambrány okenních otvorů 3. patra v 1., 3., 5. a 7. ose dole protažené až k návojovým římsám oken v 2. patře jsou doprovázené pásem perlovce. Okenní otvory na arkýři jsou řešeny obdobně, pouze nad okenním otvorem v 3. patře se průběžná profilovaná římsa, jíž je arkýř završen, hrotitě zalamuje a vytváří tak suprafenestru protnutou vysokým klenákem nesoucí vegetabilní dekor. Pravoúhlé okenní otvory 4. patra jsou opatřeny plochými šambránami a profilovanými parapetními římsami, po stranách střední osy je průčelí prolomeno dvojicí mělkých nik zaklenutých kochami, do nichž jsou vloženy vysoké reliéfy dekorativních váz s květy na tvarovaných konzolách. uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou, která je nad střední osou přerušena tvarovaným štítem završeným vyloženou profilovanou do segmentu zalomenou římsou, štít je prolomen kruhovým okenním otvorem s profilovanou šambránou doprovázenou neúplným vavřínovým věncem. Korunní římsa se nad postranními osami zalamuje do tvarovaných hrotitých štítů prolomených segmentově zaklenutými okenními otvory.