budova PZO Strojimport

Objekt sestává ze dvou podzemních podlaží, osmnácti nadzemních, přičemž jedno až dvě spodní tvoří podnož. Výšková část je oproti podnoži na severní straně předsazená, přičemž nosné ocelové sloupy probíhají, hlavní vstup je tak krytý výškovou částí, patro (mezanin) má po obvodu krytou chodbu prosvětlující interiér přes prosklené stěny. Celková výška budovy je přibližně 68 m. Konstrukce Strojimportu je tvořena ocelovým skeletem se železobetonovými jádry a kombinovanými stropy. Lehký obvodový plášť má vlastní systém sloupků a hlavní nosnou konstrukci zcela skrývá. „Je sestaven z hliníkových panelů typu „Courtain Wall“ v přízemí a mezzaninu prostřídaných skleněnými plochami kouřového odstínu. „Courtain Wall“ se skládá z hliníkových jodizovaných sloupků „Duranodik“ v modulu 1,2 m a z panelu z lehké slitiny vyplněného polyuretanem, jehož vnější povrchy jsou také anodizované Duranodikem. Pro zasklení obvodových panelů bylo použito sklo typu Thermopan. Každý pohledový modulový prvek je opatřen benátskou žaluzií. Dělící stěny v kancelářských traktech jsou provedeny z montovatelných plechových panelů firmy FEAL. Stropy jsou opatřeny závěsným podhledem z hliníkových perforovaných lamel o šířce 15 cm a dvěma vrstvami minerální vlny o síle 7 cm.“ (Architektura ČSR. 1972).