výklenková kaple

Kaple má obdélníkový půdorys a je ukončená valbovitým zastřešením s prejzy, na které dosedá členitý štít. V dolní části kaple na čelní a bočních stranách předstupuje drobný soklík. Zadní strana je hladká nečleněná. V čelní straně je vpadlina zakončená stlačeným obloukem, ve které se nachází půlkruhový výklenek. Ve výklenku je umístěn litinový barevně natřený reliéf s výjevem Krista nesoucího kříž. Výklenek, vpadlina a štít jsou bíle omítnuty, plášť kaple je natřen světle okrovou barvou, soklík tmavým odstínem okrové. Na přední straně štítu je v omítce naznačen latinský kříž, zadní strana nese letopočet 1929. Předmětem ochrany je výklenková kaplička na p.p. 606/1. Součástí nemovité kulturní památky je litinový reliéf.