městský dům

Řadový čtyřpatrový dům obdélného půdorysu, stojící poblíž kaple sv. Floriána. Dům je omítnutý bílou omítkou. Dům výrazně převyšuje sousední patrové domy. Charakteristické je stupňovité přidávání a ubírání hmoty hlavního průčelí. V úrovni prvního a druhého patra výrazně předstupuje hmota zdiva (forma rizalitu), pročleněná po celé délce dvěma pásy oken a završená průběžným balkónem s trubkovým zábradlím. Třetí patro je čtyřosé, s pravidelně rozmístěnými okenními otvory. Poslední patro naopak ve hmotě ustupuje a má opět průběžný balkón s trubkovým zábradlím. Toto patro je pětiosé a okna jsou nerovnoměrně rozmístěna. Východní a západní průčelí jsou hladká, nečleněná. Střecha je plochá. Předmětem ochrany je dům čp. 100.