kaple

Kaple je situovaná uprostřed obce při silnici, na mírně vyvýšené terase. Drobná sakrální stavba založená na čtvercovém půdorysu je završená nízkou sedlovou střechou krytou bobrovkami, na níž je posazená zděná čtyřboká zvonička s osmibokou jehlancovou střechou krytou plechem. Kaple má jednotně řešené fasády členěné odsazeným soklem, nárožními pilastry s kompozitními hlavicemi, které vynášejí iluzivní kladí tvořené profilovanou římsou a prázdným hladkým vlysem. Výrazně vysazená odstupňovaná korunní římsa vynáší v obou průčelích trojúhelníkový fronton rámovaný profily. Vstup situovaný ve východním průčelí má půlkruhový záklenek zvýrazněný profilovanou archivoltou přerušenou vrcholovým klenákem a podtrženou římsami v patě oblouku. Vstupní dveře jsou dřevěné dvoukřídlé rámové konstrukce s kazetovými výplněmi a s proskleným nečleněným světlíkem v záklenku. Předmětem ochrany je kaple a k ní náležející pozemek.