zámek

Jednopatrová budoba s půdním polopatrem a sedlovou střechou se čtvrtvalbou na obou bočních štítech. Střecha je kryta pálenou taškou. Průčelí dominuje osově umístěná oktogonální věž nad mírně předstupujícím rizalitem s vjezdem v přízemí. Fasády po obou stranách rizalitu jsou hladké, dělené horizontálně patrovými plochými hladkými římsami a profilovanou korunní řmsou, s 10 okenními osami vlevo a 8 okenními osami vpravo. Okna jsou pravoúhlá, s hladkými šambránami a parapetními římsami. Středový rizalit má zaoblená nároží, je členěn pilastry s iónskými hlavicemi a zakončen kladím s kamennými vázami. Vjezd je segmentově zaklenut, rámován polosloupy s podloženými pilastry, s římsovými hlavicemi. Sloupy nesou rovné kladí přerušené ve středu klenákem, nad ním je roztržený segmentový fronton. Nad vjezdem je pravoúhlé sdružené okno, nad ním segmentově vzepjatá římsa, nad ní menší sdružené okno složené ze dvou čtvercových tvarů. Oktogonální věž nad rizalitem je členěna lizénami, v ose je 1 okno segmentově zaklenuté, nad ním hodinový ciferník, po jeho stranách kruhová okénka. Věž je zakončena římsou nesoucí střechu tvaru helmice s makovicí a křížem ve vrcholu. Dvorní fasády jsou hladké. Z klenutého vstupního průjezdu se vstupuje do obytné části zámku po levé straně od průjezdu. Tato část je dispozičně trojtrakt, v obou podlažích je ve středu klenutá chodba (valená stlačená klenba s výsečemi), po obou stranách místnosti převážně klenuté valeně s výsečemi. Místnosti jsou mnohde účelově předělené dodatečnými příčkami. Přízemí slouží jako kanceláře a restaurace, v patře jsou převážně byty. Část objektu napravo od průjezdu sloužila pro hospodářské účely, ze dvora je patrná menší hloubka této části objektu, dispozice byla zčásti upravena na byty v přízemí i v patře, některé místnosti ponechány volné přes celou hloubku křídla, sklenuté na středové pilíře. Klenby jsou v přízemí i v patře křížové či valené se styčnými výsečemi. Krov nad levou částí jihovýchodního křídla je dřevěný novodobý z 20. stol., vaznicový se stojatou stolicí a kleštinami. Nad pravou částí je historický dřevěný krov tradiční konstrukce, s ležatou stolicí a věšáky ve středové rovině.