kostel sv. Václava

Kostel sv. Václava je situovaný ve středu obce na nepravidelné návsi. Původně se kolem kostela rozkládal hřbitov. Kostel sv. Václava je orientovaná jednolodní obdélná stavba s odsazeným polygonálně uzavřeným presbytářem, se sakristií a křestní kapli po stranách. V západním průčelí je předsazená hranolová věž ukončená jehlancovou střechou s výrazným lomením v dolní části. Sedlovou střechu lodi, nad presbytářem zvalbenou, i střechy věže, sakristie a kaple kryjí keramické tašky. Fasády člení lizény ukončené v odsazené korunní římse a obdélná okna s odsazeným půlkruhově sklenutým záklenkem. Presbytář, oddělený triumfálním lomeným obloukem, je sklenutý křížovou klenbou s hruškovými žebry. Loď má rovný strop s výrazným fabionovým náběhem. Předmětem ochrany je kostel sv. Václava a k němu náležející pozemky.