kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple je umístěná uprostřed rozlehlé návsi. Má podélnou dispozici skládající se z obdélné lodi, širšího oktogonálního presbytáře a čtvercové sakristie v ose stavby. Průčelí, vrcholící atikou a štítem, má střed zdůrazněný mírně předstupujícím rizalitem lemovaným lizénami, které se opakují i v nárožích stavby. Toto členění přechází do atiky oddělené od průčelí profilovanou korunní římsou krytou prejzovou krytinou. Atiku zdobí slepá balustráda, nad kterou je nasazený segmentově ukončený štít s půlkruhovou nikou. V nice je umístěné kamenné poprsí madony. V ose průčelí je situován hlavní vstup lemovaný kamenným portále s uchy; svlakové dvoukřídlé dveře mají líc pobitý železnými diagonálními pásy se zdobným kováním v kříženi a ve středu kosočtverců. Nad portále je kamenný znak zakladatelky Anny Polyxeny z Clary a Aldringen, s datem 1711. Boční průčelí člení lizény a pravoúhlá, respektive oválná okna. Presbytář kryje báň s širokou oktogonální lucernou završenou jehlancovou stříškou, loď i presbytář nízká valbová střecha. Všechny střechy - mimo plechem pokryté lucerny - kryje pálená prejzová krytina. Předmětem ochrany je kaple a k ní náležející pozemky.