kaple sv. Vojtěcha

Kaple sv. Vojtěcha stojí v severní části malé návsi, bezprostředně při silnici. Neorientovaná stavba má podélnou osu vedenou ve směru J-S. Obdélná kaple s oblými nárožími a s lehce vyklenutým závěrem má jižní průčelí završené vysokým trojúhelníkovým frontonem ukončeným štítem. Na západní straně ke kapli přiléhá pravoúhlá sakristie. Zvalbenou střechu kaple i sedlovou střechu sakristie pokrývají tašky bobrovky. Fasády člení mírně odsazený sokl, zdvojené nárožní pilastry a výrazně odstupňovaná a profilovaná korunní římsa. Hlavní vstup se segmentovým záklenkem a s dvoukřídlými svlakovými dveřmi lemuje šambrána s lištou. Boční fasády prolamují vysoká okna se stlačeným obloukem, rámována rovněž šambránou s lištou. Sakristie má na západní straně prolomeno velké tabulkové okno se segmentovým záklenkem lemované lištou. Předmětem ochrany je kaple a st.p. 19.