kostel sv. Ducha

Kostel stojí na návrší jižně nad obcí. Podélný orientovaný kostel sestává z příčné lodi na půdoryse oválu, na kterou v podélné ose navazuje pravoúhlý presbytář s obdélnou sakristií. Na protilehlé západní straně hmotově odpovídá sakristii a presbytáři předsíň s navazujícím vstupním prostorem. Fasády jsou hladké s nárožním iluzivním armováním, členěné jen vysokými půlkruhově sklenutými okny osvětlujícími loď a kruhovými okny presbytáře, respektive západního průčelí. Okna lemuje široká špaleta pojatá jako iluzivní kvádrování. Západní průčelí vrcholí vysokým štítem. Odstupňovanou korunní římsu zdobí zubořez. Střechy jsou valbové kryté taškou bobrovkou. Kostel obklopuje travnatá plocha, na které je z velké části patrná hranice původního hřbitova. Předmětem ochrany je kostel a k němu náležející pozemek.