sýpka

Budova sýpky se nachází v areálu papíren a v minulosti byla upravena na výrobní halu. Objekt je přízemní s obdélníkovým půdorysem. Strop je snížený, krov – stojatá stolice. Střecha je krytá plechem natřeným červenou barvou. Sýpka není podsklepena, přízemí tvoří jeden velký prostor haly. Fasáda je členěna profilovanou podstřešní římsou, která pokračuje i ve štítech. Průčelí jsou prosvětlena okny s novodobými výplněmi – luxfery. K severnímu průčelí sýpky jsou přistavěny dva objekty, které zakrývají dolní polovinu průčelí. Novodobý přístavek je i na východní straně sýpky, jedná se o zděnou stavbu se sedlovou střechou. Z východního průčelí je patrný pouze štít sýpky s profilovanou římsou, nad kterou je mělká půlkruhově zaklenutá nika. Tento typ průčelí se opakuje i na západní straně.