socha sv. Judy Tadeáše

Pískovcová socha sv. Judy Tadeáše stojí v J části návsi v parčíku a je orientována čelem k V. Základnu díla tvoří dvojstupňová čtvercová podnož z hranolových kvádrů. Na podnoži spočívá netradičně formovaný podstavec, horní část jeho soklu má pravoúhlé odstupněné přední rohy. Na sokl dosedá profilovaná patka, z níž vystupuje čtyřboký dřík s taktéž odstupněnými a zaoblenými předními rohy. Jeho horní část je kalichovitě rozšířena, profilovaná hlavice má pravoúhle vykrojené přední rohy. Na podstavci stojí frontálně zobrazená postava světce v životní velikosti. Vertikální osa figury je dramaticky esovitě prohnuta, v závislosti na výrazném kontrapostním postoji. Váha mužova těla spočívá na pravé noze, levá je předsunuta a podložena podložkou. Dolní část těla tvoří strmou diagonálu zprava doleva nahoru, trup stoupá v opačném směru. Bosý světec je oblečen do zřaseného šatu s nepokrytou hlavou. V pravé ruce drží desku s obrazem Kristovy tváře a obrací k ní hlavu. Levou rukou drží o zem opřený kyj. Předmětem ochrany je socha sv. Judy Tadeáše na vymezeném pozemku.