fara

Patrová izolovaně stojící zděná omítaná budova na půdorysu písmene L, na níž navazuje hospodářský objekt. Střecha valbová, krytá bobrovkami, 2 neomítnuté cihelné komíny, plechové vylezáky, v jižní ose vyklenutá hlavní římsa se štítkem ve formě vikýře. Fasády hladké, členěné pouze hlavní římsou a soklem, okna s plochými šambránami. V jižní pětiosé fasádě štěrbinová okénka sklepů, v přízemí v oknech mříže. Východní fasáda má v ose obdélný vchod z pískovcovým ostěním s lištou, dvoukřídlé dveře skládané s rozvilinovými závěsy. Sklepní okénka lemována pískovcovým ostěním, v přízemí segmentová okna, v hloubce zdi trámkový rám s pásovou mříží s trny lemovaný šambránou s ušima. V patře 4 okna s šambránovýma ušima a klenákem, mezi středními okny konchovní výklenek (okna konec 19. stol.). Do dvora obdélný vchod s tesařskou zárubní a okna s mřížemi v dřevěném rámu, v patře okna se šambránami. K západní fasádě přistavěna hospodářská budova se sedlovou střechou, krytou eternitovými šablonami, neomítaný cihelný komín a plechové vylezáky. Fasády hladké, členěné korunní fabionovou římsou, v jižní fasádě dřevěná vrata, novodobá, ve štítě sdružená půlkruhová okénka a další ve vrcholu, ve dvorní fasádě vstup s pískovcovým ostěním s nadsvětlíkem (barokně skládané dveře), a další s novodobými plechovými dveřmi, ležatá segmentová okénka, a v polopatře dva páry sdružených okének s půlkruhovým záklenkem a vstupem na půdu v ose. Po jižní straně jižního křídla ohrazení tvořeno novodobým nevhodným plotem z keramických tvarovek. Východní strana s předzahrádkou otevřenou do prostru bývalého hřbitova u kostela, vstup od jihu zajištěn obdélnou brankou v plné ohradní zdi navazující na tarasní zeď ohrazení kostela. Branka má tesařské ostění a jednokřídlé prkenné rámové dveře. Dvůr na západní straně uzavřen drátěným pletivem, s vjezdem uzavřeným plechovými vraty.