kašna

Kašna před kostelem patří do souboru tří kamenných žulových kašen. Dvě jsou situované na náměstí, třetí se nachází mimo vlastní prostor náměstí u školy. Druhá žulová kašna, která leží uprostřed náměstí je asi o třetinu větší a hlubší. Má také čtvercový půdorys, odsazené nároží a dno je nově vybetonováno. Uprostřed kašny je umístěn hranolový dřík, v horní části s římsami a s nasazeným novodobým rozvodem vodních trysek, které jsou nevhodné. Obvod kašny z vnější části členěn plastickými obdélníkovými prvky. Kašnu ohraničuje na jižní, východní a severní straně kamenný stupeň, který vyrovnává svažitost námětí. Na západní straně jsou u kašny kamenné plotny, které ohraničují chodník. Kašna není datována, ale dle řemeslného provedení a charakteru kamene je časově přibližně shodná s ostatními – tedy kolem r. 1880. Všechny tři kašny byly napájeny jednotným spádovým vodním systémem, který zanikl a nebyl obnoven.