dům kostelníka

Severně od hřbitovního kostela sv. Václava volně stojí přízemní zděný hladce omítaný dům na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaný cca ve směru V-Z. Střecha valbová s námětky, pokrytá plechem. Stavbu obíhá úzký okapní chodníček z betonových čtvercových dlaždic. Dům situovaný nad plochou severní terasy při kostele, ve svahu tupoúhle zalomená tarasní zídka a před vstupem v jižním průčelí domu stoupá jednoramenné schodiště s mezipodestou a prostým novodobým trubkovým zábradlím. Dům výrazně novodobě upraven, odstraněno původní členění, vyměněna a zvětšena okna, některá zazděna. Jižní podélné průčelí s nízkým nepředstupujícím soklíkem obloženým novodobým keramickým obkladem, o čtyřech osách při východním nároží. V první, druhé a čtvrté ose od východu velká novodobá obdélná jednokřídlá nečleněná okna za lícem zdiva. Ve třetí ose široký pravoúhlý vstup, dveře dřevěné dvoukřídlé novodobé, za lícem zdiva. Průčelí ukončuje prostá korunní římsa. K západnímu průčelí přiléhá z větší severní části přístavek na obdélném půdorysu. Střecha plochá ze severu a jihu chráněná vysokou zděnou omítanou atikou krytou plechem. Soklík jako u domu. Ze severu obdélný vstup s jednokřídlými hladkými novodobými dveřmi za lícem zdiva. Z jihu čtvercové nečleněné okno za lícem zdiva a pod ním podélný obdélný otvor s plechovou žaluziovou výplní za lícem zdiva. Severní podélné průčelí s nízkým nepředstupujícím soklíkem obloženým novodobým keramickým obkladem, o dvou osách. Cca ve střední ose stejný vstup jako v jižním průčelí. Vlevo vstupu jedno okno stejné jako v jižním průčelí. Vpravo v úrovni nadpraží otvorů dva malé obdélné otvory s plechovou žaluziovou výplní. Průčelí ukončeno prostou korunní římsou podloženou hladkým pásem. V pultu střechy při hřebeni jeden pultový vikýřek. Východní průčelí s nízkým nepředstupujícím soklíkem obloženým novodobým keramickým obkladem a o jedné ose mimo střední osu. V ose vstup stejný jako ostatní dva vstupy domu.