kostel sv. Prokopa

Jednolodní orientovaná stavba s půlkruhovým závěrem a se sakristií obdélníkového půdorysu v prodloužené podélné ose. Zaoblená nároží, boční fasády se zvýrazněným soklem jsou členěny lesénovými rámy a prolomeny dvěma okenními osami s půlkruhově zaklenutými okny. Kněžiště členěno lesénovými rámy, prolomeno vždy jednou okenní osou, okna půlkruhově zaklenuta. Sakristie s hladkou fasádou, na východní straně jedna okenní osa s obdélníkovým oknem. Vstup do sakristie z jižní strany pravoúhlými dveřmi s oválným oknem v nadpraží. Jednoduše profilovaná korunní římsa lodi i sakristie Průčelí s věží, nároží věže zaobleno a členěno pilastry. Na osu věže prolomen pravoúhlý vstup s kamenným ostěním a lištou. V nadpraží nápis JHS a tvarovaná zalomená římsa, nad ní jedna okenní osa, okno s ustupujícím půlkruhovým záklenkem. Po stranách věže pravoúhlé vstupy s kamenným ostěním a lištou, v jejich nadpraží oválné nadsvětlíky, nad nimi po jedné okenní ose s pravoúhlými okny. Všechny vstupy uzavřeny železnými dveřmi. Průčelí završeno hladkým štítem. Zvonicové patro s nárožními pilířky je prolomeno vždy jednou okenní osou, okna zaklenuta ustupujícím segmentovým záklenkem a uzavřena dřevěnými žaluziemi. Pod okny na osu dva oválné otvory nad sebou. Nad okny kruhové hodinové ciferníky. Věž vrcholí ostrými štíty a polygonální jehlancovou střechou s makovicí a dvouramenným křížem. Loď je zastřešena střechou sedlovou, nad kněžištěm valbovou, sakristie rovněž valbou.