výklenková kaple Panny Marie

Jednoduchá zděná (materiál kámen) omítnutá výklenková kaple téměř obdélného půdorysu. Kaple je částečně vystavěna na skále, ke které je přičleněna. Kaple je členěna soklem, vyrovnávajícím svažitý terén. Uprostřed kaple je půlkruhově završený otevřený vstupní otvor. Jednotlivé fasády jsou hladké, bez zdobení. Po stranách je hladká směrem vzhůru se rozšiřující římsa. Štítový nástavec průčelí svým tvarem kopíruje půlkruhový oblouk vstupního otvoru. Korunní římsa je bez profilace a nese prejzovou stříšku. Střecha kaple je sedlová, krytá dvojitě kladenými bobrovkami. Interiér kaple je klenutý konchou. Uprostřed na kamenném hranolovém podstavci stojí pískovcová polychromovaná barokní socha Madony s Ježíškem. Hranolový sokl podstavce je zdoben vyrytým zrcadlem s vykrojenými rohy. Konvexně pojaté postranní dolní části podstavce jsou vyplněné na čelní straně volutkami. Čelní stěna je zdobena dvěmi zrcadly. Ve vpadlém spodním zrcadle je vyrytý a černě obtažený nápis: W . K / 17.6.9. V horní části podstavce je vyryté zrcadlo s vykrojenými rohy. Navazuje výrazná široká profilovaná římsa. Na vlastním hranolovém soklu stojí pískovcová socha Madony s Ježíškem. Váha těla spočívá na levé noze, pravá je pokrčena. Špička pravé nohy je viditelná zpoza dlouhého pláště. Madona podpírá Ježíška levou rukou a pravou má položenu na Ježíškově krku. Obě ručky Ježíška spočívají na Madonině pravé ruce. Plášť je v horní části shrnut pod sedícího Ježíška. Je bohatě řasený, s dolní části s lemem. Obě postavy jsou korunované. Pohled Madony i Ježíška směřuje dopředu.