silniční most

Kamenná omítaná mostní stavba o dvou segmentových obloucích sklenutých do mohutného pilíře je situován v jádru obce, SV od kostela sv. Jiljí. Most je na návodní straně opatřen břitem se zděnou stříškou, na protilehlé Z straně pak půlkruhově zakončen, s užším pilířem pro sochu. Zděný parapet s deskovou římsou, uplatňující se pouze na vnější straně, obtáčí pilíř sochy. Vozovku odvodňují čtyři kamenné jednoduché chrliče. Na pilíři je zachován původní hranolový podstavec sochy, se zalamovanými odsazenými nárožími, profilovaným soklem a římsou a s čtvercovou nikou ve středu čelní strany (zde osazena novodobá deska s datací). Původní zaniklá socha sv. Jana Nepomuckého je nahrazena současnou insitní kamennou sochou. Předmětem ochrany je kamenný most na vymezeném pozemku.