kaple sv. Michaela Archanděla

Kaple stojí zhruba uprostřed návsi, svažující se poměrně výrazně k jihu. Travnatý pozemek nepravidelného půdorysu je oplocen drátěným pletivem, vstup je zajištěn z jihu ocelovou brankou. V okolí kaple se nachází několik vzrostlých stromů, převážně lip. Nevelká stavba má lehce obdélnou loď se zaoblenými nárožími, užší, rovně zakončený presbytář s nárožími vydutými a zhruba čtvercovou sakristii při jeho východním boku. Orientována je ve směru sever-jih. Zdivo kamenné, vnější štukové omítky jsou v případě tektonických prvků bílé, výplňové plochy okrové. Bíle olíčena je rovněž obvodová partie zdiva nad soklem z pískovcových desek. Interiér kaple je přístupný vchodem v ose hlavního, jižního průčelí. Je celý plochostropý, předělený půlkruhovým triumfálním obloukem, který je nesen dvěma přízedními pilíři s římsami. Strop je lemován odsazeným čtvrtkruhovým fabionem. Kruta nad jižním vchodem, přístupná zdola dřevěným schodištěm, je nesena trámy a několika ocelovými nosníky. Její prkenná poprseň s oblounovou horní římsou je zdobena řezanými obdélnými zrcadly s vykrojenými rohy. (Pokračování popisu na DL.) Oproti lodi, osvětlené dvěma bočními okny se segmentovými záklenky, je kněžiště stejným oknem opatřeno jen na západě. Protějškem okna je zde vchod do plochostropé sakristie, uzavíraný původními dvoukřídlými dveřmi s řezaným ornamentem s rozetkami. Exteriér kaple je charakteristický výraznými stuhovými šambránami kolem oken a odsazenými zaoblenými nárožími. Hlavní průčelí lodě je členěnou dvěma bočními pilastry s římsovitými hlavicemi, v ose je situován vchod a obdélné okno na kruchtu. Vchod má prosté pískovcové ostění s okosenou hranou a rytým letopočtem 1736 v nadpraží, jeho dvoukřídlé výplňové dveře jsou opatřeny výtvarně náročně pojatým kováním. Valbová střecha kostela, nasedající na výraznou korunní římsu, je nad hlavním vchodem uzavřena zděným štítem s proláklými rameny a horní segmentovou stříškou krytou prejzy. Štít vrcholí kovaným křížkem, uprostřed je prolomen kruhovým orámovaným okulem. Z hřebene střechy vyrůstá polygonální, plechem pobitý sanktusník s makovicí a křížkem. Bobrovkami je pokryta rovněž jednostranně zvalbená střecha sakristie.