fara

Na mírném návrší obce stojící obdélná jednopatrová budova fary s výrazným středním rizalitem, na hlavním do ulice pojednaném průčelí o šesti okenních osách, při boční fasádě se dvěma okenními osami. Významnou historickou hodnotu budovy spoluvytváří dochovaná uliční empírová fasáda s mnoha cennými dekorativními architektonickými prvky a detaily. Patro hlavního uličního průčelí odděluje kordonová římsa, okna v přízemí jsou zasazena do ploché edikulové arkatury se slunečným paprsčitým motivem (polosluncem) ve vpadlých lunetách nad okny. Střední rizalit průčelí zdůrazňuje rustikální rýhování fasády, geometrizující pásy mřížování pod okny prvního patra a orámování středního okna polosloupy, vrcholícími nadokenní římsou s konzolami při hlavní kurunní římse střechy. Zbývající okna prvního patra jsou zdobena profilovanými okenními šambránami. V jednoduchém pojetí rizalitu se uplatňuje prostý pravoúhlý portál vstupu. Přízemí objektu je klenuto pruskými klenbami, místnosti v patře jsou plochostropé. Valbová střecha je kryta pálenou taškou. Na hlavní budovu navazuje od jihu ohradní zeď (s vraty) ze smíšeného zdiva, jež vymezuje farní dvůr a zahradu se dvěma přízemními hospodářskými budovami.