socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové základně osazen kvádrový sokl, jehož střední část, posazená na patce se zaoblenými hranami, je konkávně ujmuta a vyplněna plasticky vystupujícím obdélníkovým medailonem s hladkou plochou. Sokl završuje profilovaná vyložená římsa, na niž dosedá vlastní členitý podstavec sochy. Hranolový podstavec akcentuje výžlabkem a oblounem profilovaná patka. Střední část podstavce je strukturována zaoblenou patkou a profilovanou římsou. Ve střední ploše, mírně plasticky vystupující, je hladké pole ve spodní části zdobené obloučkovým výkrojem. Na čelní straně podstavce kovový terčík, na kterém byla původně zavěšena lucerna. Plintus, zdobený oblounem a výžlabkem, nese sochu sv. Jana Nepomuckého. Světec v tradičním ikonografickém zobrazení, v mírném kontrapostu s uvolněnou pravou nohou, stojí na oblačném kumulu a jeho tělo vyjadřuje výrazný esovitý pohyb s dekorativně rozvlněnými záhyby rochety. Sv. Jan je oděn do kanovnického roucha, kleriky, rochety a mozetty s hlavou skloněnou k pravému rameni, o které opírá kříž s korpusem Krista. Jeho tvář modelují kadeřavé vlasy a vousy. Kolem světcovy hlavy kovová zlacená svatozář.