městský dům

Rohový jednopatrový dům ve tvaru písmene L. Dům o krátkém, střídmě zdobeném průčelí klasicistního rázu s velmi protáhlým dvorním traktem, objekt je dnes nárožní – dříve navazoval na sousední zástavbu dnes odstraněnou zdí s prolomeným vjezdem. Dochovaly se kamenné sloupky portálu s patkami ukončené římsou. Střecha krátkého průčelního traktu je valbová, dvorního křídla sedlová. Fasáda hladká, v přízemí členěná lizénami s bosáží. Asymetricky prolomen vchod zaklenutý stlačeným segmentem. Ve vrcholu klenák. Přízemí prolomeno 2 okenními osami, okna pravoúhlá, kolem oken jednoduchá šambrána, pod okny návojová profilovaná parapetní římsa. Přízemí odděleno od 1. patra profilovanou kordónovou římsou. Fasáda 1. patra členěna dvojicemi pilastrů. Pilastry podloženy lizénovými rámy. Vrchní patro o 3 okenních osách, okna pravoúhlá, vsazená do líce zdiva. Kolem oken profilovaná šambrána, pod oknem návojová parapetní římsa. Boční fasáda prolomena v přízemí jednou okenní osou, v 1. patře 1 + 1 (novou) okenní osou, okna pravoúhlá. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou.