městský dům

Nárožní zděný patrový dům obdélného půdorysu, stojící u frekventované silnice. Fasáda je opatřena novodobou hrubozrnnou šedou omítkou překrývající fragmenty původního barokního členění. Fasády, obrácené k silnici, jsou členěné pásy omítkové rustiky, patrovou římsu a profilovanou korunní římsu. Severní průčelí je v přízemí o jedné ose, v patře o šesti okenních osách, východní průčelí v přízemí o dvou osách a v patře o třech okenních osách. Okna i dveře jsou novodobé, okenní otvory bez šambrán. Severní průčelí má vchod uprostřed v původním pravoúhlém portálu s ušima, kapkami a klenákem. V patře severního průčelí na východní straně mezi první a druhou okenní osou je štukový zdobný téměř obdélný rámec s římsou a jemným dekorem. Na jihovýchodní straně k domu přiléhá zděná brána se segmentově zaoblenou korunní římsou. Brána je prolomena třemi pravoúhlými vstupy s plechovými vraty a naddveřní římsou.