hospodářský objekt

Přízemní objekt vyzděný z omítaného lomového zdiva na půdorysu k sobě přiléhajícího velkého a menšího čtverce. Střecha vysoká valbová pokrytá bet. esovkami. Nad užší jižní částí jednostranně valbová střecha se stejnou krytinou, ve východním pultu při hřebeni s masivním hranolovým hladce omítaným komínem s hladkou skosenou korunní římsou. Západní podélné průčelí souběžné s ohradní zdí má dvě osy, u severního nároží s hladkou lisénou. Vlevo obdélný vstup pod úrovní terénu, přístupný oboustranným zahloubeným schodištěm při obvodové zdi. Otvor vstupu orámovaný v nátěru omítky. Dveře novodobé dřevěné jednokřídlé profilované, za lícem zdiva. Vpravo vstupu obdélné šestitabulkové okno za lícem zdiva, orámované prostou šambránou. Průčelí ukončeno fabionovou korunní římsou. Severní průčelí hladké, bez otvorů, ve východním nároží s hladkou lisénou, ukončené fabionovou korunní římsou. Východní průčelí s výrazně předstupující tříosou severní částí a ustoupeným jednoosým závěrem na jihu. V severní krajní ose obdélný vstup na jednostranném předloženém schodišti při obvodové zdi. Vstup orámovaný prostou šambránou, dveře novodobé jednokřídlé dřevěné za lícem zdiva. Ve zbylých osách obdélná osmitabulková okna za lícem zdiva, orámovaná šambránami s lištou po obvodu. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. Jižní průčelí užší části hladké bez otvorů, ukončené profilovanou korunní římsou. K průčelí přiléhá novodobá prkenná kolna s pultovou střechou pokrytou bobrovkami.