kaple Panny Marie Bolestné

Drobná centrální stavba barokní kaple v krajině na půdorysu protáhlého šestiúhelníku, zaklenuta elipsovitou kopulí, ve vrcholu s mansardovou střechou – v zadní části s malým vikýřem, završenou zvonicovou vížkou s křížem. Hlavní průčelí tvoří předstupující rizalit portiku, ukončený trojúhelným frontonem výrazné profilace, uprostřed s kamenickým článkem. Vstupní pravoúhlý portál je provedený ve štuku, nad ním jednoduché oválné světlíkové okno s novodobou mříží. Vchod kaple je opatřen kovanou novodobou dvoukřídlou mříží a dvoukřídlými dřevěnými rámovými dveřmi. V hladké fasádě jsou v bočních stěnách prolomena (protilehlá) oválná okna s novodobými mřížemi, v zadní části slepé oválné okno; fasádu pod střechou zdobí pouze obíhající ukončující mírně odstupňovaná podstřešní římsa, ve spodní části objektu obíhá jednoduchý sokl. V jižním směru ke kapli přistavěna přízemní sakristie obdélného půdorysu se sedlovou střechou a menším kruhovým oknem na východ, opatřeným novodobou mříží. Interiér kaple je členěn mělkými pilastry, nahoře propojenými jednoduchou linkou, jenž ve vrcholu pod kopulí spoluvytváří výraznou korunní profilovanou římsu.