tvrz

Na mírném návrší nad rybníkem v severozápadní části intravilánu obce stojí patrová tvrz na pravidelném obdélném půdorysu s věžicemi v rozích. Završená je valbovou střechou s dvěma řadami novodobých vikýřů na východní a západní straně (2 x 4 vikýře), krytina pálená taška. Nad věžicemi střechy stanové, krytina plech. Průčelí jsou hladká, bez členění, se zbytky sgrafitové omítky. Východní a západní průčelí pětiosá (ve sledu 2 + 1 + 2 okenní osy), boční čtyřosá. Okna obdélná, čtyřdílná, lemovaná kamenným ostěním s nadokenní i podokenní římsou. Věžice v přízemí válcové, v patrech polygonální, v přízemí prolomeny vždy jedním obdélným okenním otvorem, v patrech věžic 1 + 1 + 1 čtvercové okenní osy s kamenným ostěním. V ose východní fasády předložené dvouramenné desetistupňové schodiště s balustrádou směřující k pravoúhlému vstupu lemovanému kamenným profilovaným ostěním s kanelovanými pilastry po stranách a maskaronem a rozvilinami v suprafenestře (schodiště i portál provedeny jako imitace renesančních prvků). Vnitřní dispozice přízemí řešena jako trojtrakt. Vstup vede do síně zaklenuté valeně se styčnými výsečemi, hrany výsečí lemovány omítkovými pásy, v ploše klenby vpadlé výplně. Jižní síně mají rovné stropy na fabionech se štukovými zrcadly, severní završeny trámovými stropy. V jihozápadní části středního traktu šnekové schodiště do patra. Patro novodobě upraveno.