měšťanský dům U krále Václava IV.

Nárožní patrový dům obdélného půdorysu s obdélným přístavkem na JV straně. Dům stojí ve svažitém terénu. Je zděný, omítnutý ve světle okrové barvě v kombinaci s tmavším odstínem okrové barvy (detaily). Dům je členěn nárožními lizénami a lizénami vymezujícími střední osu hl. průčelí. S průčelí je o pěti osách, se vstupem ve třetí ose. Pravoúhlý portál ze sliveneckého mramoru je završený segmentem. Je zdoben rytými rámci a klenákem. Přízemní okna mají šambrány a podokenní římsu. V ose nad portálem je kamenný balkón podpíraný volutovými krakorci se zdobným kovaným klasicistním zábradlím. Patrová okna jsou rámována šambránami s podokenní římsou a nadokenní segmentovou římsou. Vstup na balkón byl v minulosti upraven na okno. Střední osa severního průčelí je zakončena hlavní segmentovou římsou, krytou prejzy. Nad římsou vystupuje vikýř ohraničený štukovým pásem, který je z obou stran stočen do voluty. Uprostřed vikýře je okno završené půlkruhovým obloukem a lemováno šambránou s klenákem. Hlavní profilovaná římsa nad okénkem kopíruje půlkruhový oblouk. Štítový nástavec má postranní zaoblené části s římsou zavinutou do voluty a převýšenou střední část se štukovým zdobným polem a segmentově prohnutou římsou, krytou prejzy. Z průčelí je v přízemí o třech osách (severní okenní otvor zazděný), v patře o čtyřech okenních osách (J zazděný). J průčelí obsahuje asymetrickou přístavbu členěnou nerovnoměrně rozmístěnými okny různých velikostí. Střecha domu je mansardová, krytá taškami, střecha přístavku sedlová. Předmětem ochrany je dům čp. 2.