spořitelna

Třípatrová nárožní budova s trojdílným segmentovým hlavním vchodem v průčelním rizalitu uzavřeném kupolí. vlevo od rizalitu 3 okenní osy, vpravo čtyři. Bosované přízemí je odděleno od patra kordonovou římsou, přerušovanou maskarony. Vysoký pilastrový řád spojuje 1. a 2. patro. Okna 1. patra jsou protáhlá, ve 2. patře segment, završený balustrovým nepravým balkónovým zábradlím a bohatou plastickou výzdobou nad okny. 3. patro s pravoúhlými dvojokny, je opět odděleno jednoduchou kordonovou římsou. Průčelní rizalit je ve 2. patře opatřen balkonem, 3. patro rizalitu vyplňuje na tři části dělená půlkruhová skleněná plocha. Fasáda je bohatě zdobena figurálním, vegetabilním a zoomorfním dekorem, pod segmentem rizalitu dvěma sedícími postavami, po stranách kupole dvěma okřídlenými alegorickými postavami. Lucerna kupole dekorovaná secesní ornamentikou, ornamentálně zpracována jsou i přední okénka. Slohová jednota čisté secese je patrná i v architektonickém utváření interiérů, jejich výzdobě a vybavení - štukové stropy, zábradlí, dveře.