činžovní dům Am Lido

Čtyřpodlažní, rohový dům s obytnou mansardou, podsklepený. S vystupujícím půlkruhovým nárožním arkýřem zakončeným věžicí a v obou uličních průčelích s arkýřem (v rozích mírně zaobleným) ve druhém až čtvrtém podlaží, po obou stranách lemovaný balkóny a ukončený širokým, segmentem zakončeným vikýřem - vestavbou v mansardě. Balkón blíže nároží je ve druhém a ve třetím patře více uzavřený - má nárožní sloupek a zaoblená čela stropu. Vstupní průčelí do nábřeží Jana Palacha je devítiosé, kromě nárožního tříosého arkýře. Sokl z hrubé omítky, obdélná sklepní okénka s hladkým lemem. Přízemí je členěno pásovou bosáží z hrubé omítky, se zvýrazněnými spárami. Vstup umístěn v sedmé ose zleva, vstupní dveře novodobé, stylové, s dřevěnými, zvlněnými rámy, prosklené, včetně nadsvětlíku. Okna zvýšeného přízemí jsou shodná s ostatními v domě (obdélná, ve spodní části dvoukřídlá, poutcem oddělené horní křídlo, s dalším členěním lištami). Pod arkýřem na rohu jedno obdélné okno. V prvním až třetím patře jsou zleva: dvě osy - dvě okna, resp. okno sdružené, jedna osa - vstup na balkón (segmentem zakončený, s nadsvětlíkem, uprostřed s prosklenými dveřmi a po stranách s úzkými okny), tři osy - tři okna, resp. okno sdružené v arkýři, vlevo okno směřující na balkón, vpravo jen slepý.