sousoší Nejsvětější Trojice

Na v zemi zapuštěném stupni trojboký podstavec zdobený volutami s vloženým ornamentem lístků. Ve středním poli podstavce osazeny kartuše s rytými nápisy: LaVDetVr / Constan.ter: / SaCtIssIMa / TrInItas. Ve druhé kartuši nápis: Postavena / 1764 / Obnovena / 1869. Třetí kartuš prázdná. Do římsy podstavce vložen trojboký dřík sloupu s jonizující hlavicí zdobený mušlí se závěsem ornamentu lístků. Na vrcholové římse osazena socha Nejsvětější Trojice v pyramidální kompozici: sedící Bůh otec a syn s dlouhými vlasy a vousem. Bůh otec se zlaceným žezlem a zeměkoulí. Bůh syn s gestem žehnání. Za sedícími postavami zlacený kříž se svatozáří, v jehož středu je osazena letící holubice Ducha svatého. Oděv obou postav vytváří bohaté mísovité záhyby, které jsou dynamickým akcentem statické kompozice.