kaple

Jednoduchá zděná omítaná orientovaná drobná stavba obdélného půdorysu s trojúhelnými štíty je zastřešená sedlovou střechou krytou prejzy. Delší strany jsou opatřeny jednoduše profilovanými korunními římsami a obdélnými okénky s půlkruhovým záklenkem a šestidílnou výplní. Hlavní vstup je v západním průčelí prostým obdélným portálem završeným půlkruhovým obloukem s jednokřídlými dveřmi. Ke středu východního průčelí přiléhá zděná omítnutá zvonička nesená dvěma mohutnými pilíři, mezi nimiž je slepý výklenek zaklenutý segmentem. Nad nimi se stavba výrazně zužuje, široký ústupek kryje na všech třech stranách prejzová stříška. Zvonicové patro je polovinou svého objemu vklíněno do střechy a vyčnívá vysoko nad její hřeben. Má tvar převýšeného hranolu s okosenými rohy, jednoduchou korunní římsou a jehlancovou nízkou stříškou krytou prejzy s kovovým latinským křížkem ve vrcholu. Zvonička je otevřena na všechny strany obdélnými okénky završenými půlkruhovým obloukem. Předmětem ochrany je kaple a vymezený pozemek.