kostel Neposkvrněného Početí P. Marie

Trojlodní východozápadně orientovaná stavba s pravoúhlým závěrem a čtyřbokou věží v ose závěru. Po obou stranách kněžiště sakristie. Boční fasáda vertikálně členěna nárožními rizality o jedné okenní ose s pilastry na podezdívce s kompozitní hlavicí. V rizalitu jedno okno v přízemí půlkruhově zaklenuté a jedno okno v patře, pravoúhlé se šambránou a návojovou parapetní římsou. Loď prolomena 3 okenními osami, okna segmoentobvě saklenuta se šambránou a ušima a návojovou parapetní římsou. Nad pilastry boční fasády probíhá korunní profilovaná římsa. Kněžiště o 1+1 okenní ose, okna segmentově saklenuta se šambránou s ušima a sklenákem ve vrchlu. Pod okny návojová parapetní římsa, pod níž vpadlivna a dále dolů úsek kordonové římsy. V ose kněžiště čtyřboká věž vertikálně členěna širokými pilasty na nárožích s rýhováním, které jsou ukončeny římsovou hlavicí. V přízemí věže dvě slepá okna nad sebou s profilovanou šambránou, nad nimiž probíhá římsa, nad níž prolomené okno se šambránou s ušima a s klenákem ve vrcholu. Nad ní bohatě profilovaná a zdobená kordonová římsa. Ve druhém patře věž prolomena vysokým sgmentově ukončeným oknem s prolomenou nadokenní segmentovou římsou. Na Nárožích věže opět pilastry, tentokráte hladké, s kompozitní hlavicí. . Věž završena polygonální hlemou s lucernou a makovicí a křížem. Po všech 4 stranách věže hodiny. Kolem jednoho ciferníku údajně letopočet 1881 (převzato z karty 1966) - v nápise ERECTUM VIRIBUS UNITIS PATRONI ET PAROCHIANORUM MDCCLXXXI východní hlavní průčelí členěno středním rizalitem. Fasáda s nízkou podeznídvou členěna pilasty s kompozitní hlavicí. Na osu rizalitu prolomen portál půlkruhově zaklenut s profilovaným ostěním a nad ním profilovaná do půlkruhu ustupující římsa. Mezi římsou a ostěním portálu 3 andělé s festony. Po stranách hlavního vstupu dva vedlejší, pravoúhlé vchody s ostěním s ušima a kapkou, nad nimiž hlavičky andělů, nad nimiž zalamovaná římsa. Na osu portálu prolmena 1 okenní osa, okno segmentově zaklenuté se šambránous ušima a kapkou. Pod oknem probíhá kordonová parapetní římsa. Nad oknem hlavičky andělů s návojovou profilovanou římsou. Nad bočními vchoduy po 1 okenní ose. okna pravoúhlá se šambránou s ušima a kapkou, parapetní návojovou římsou, spočívající na volutových konzolách se dvěma hlavičkami andělů nad okny.Pilastry nesou korunní římsu, nad níž nízká atika. Nad rizalitem segmentový ořímsovaný fronton.. Na atice 5 soch světců. Střecha valbová. V interiéru lodě odděleny pilastry s kompozitní hlavicí. Kněžiště zaklenuto dvěma poli valené klenby s výsečemi se štukovými yrcadly s freskou. Po obou stranách kněžiště otevřené oratoře. Hlavní loď zaklenuta 4 polo valené klenby s výsečemi se zrcadly se štukovými rámy a s freskami. Kruchta nesena čtyřmi dvojicemi sloupů s volutovou hlavicí, podklenuta velenou klenbou dělenou pasy se středním štukovým zrcadlem. PO obou stanách kruchty čtvercové předsíně zaklenuté valenou klenbou s výsečemi.