výklenková kaple Nejsvětější Trojice

Kaple stojí pod 2 vzrostlými lípami na SV konci dlouhé návsi, po pravé straně silnice ve směru Horní Rokytá - Horní Krupá. Jednoduchá zděná stavba obdélného půdorysu se sedlovou stříškou (krytou dvojitě kladenými bobrovkami s dvojramenným křížkem) je směrem k JZ otevřená mělkým, půlkruhově zaklenutým výklenkem, ve kterém je umístěn lidový nízký reliéf s námětem Nejsvětější Trojice. - materiálem je jemnozrnný - polychromovaný pískovec - vlevo dole na oblacích vyrytý věnovací nápis von Eheleute/Josef/u.Rozina/Tuma N. 11/ - vpravo dole rytý letopočet 1885 Čelní a boční fasády jsou členěny pouze odsazeným nízkým soklem a profilovanou římsou, na kterou plynule navazuje římsa rámující trojúhelníkový štít (s malým obdélným výklenkem). Zadní fasáda je neobvykle také arch. členěná v podobě dvou pilastrů s římsovými hlavicemi, kolem kterých se zalamuje již zmíněná korunní římsa. V obdobně řešeném trojúhelníkovém štítu se opakuje malý výklenek.