myslivna Na Stráži

Samostatně stojící budova myslivny a okolní zahrada. Myslivna je přízemní podsklepená budova s podkrovím. Suterén je zděný z kamene a přízemí a podkroví dřevěné s roubením. Architektura s užitím přírodního materiálu je založena na souhře řezbářských motivů, detailů a živé barevnosti. Reprezentativnost stavby s odkazem na majitele zbraslavského panství Cyrila Bartoně z Dobenína určují jeho iniciály CBD ve štítu kolem oválných oken a deska s erbem zasazená v kamenné podezdívce. Pod erbem je okenní otvor krytý mříží s vkomponovaným letopočtem 1924. Hlavní kamenný pravoúhlý portál má vyrytý nápis: L.P. 1924 POSTAVĚNO PÉČÍ A NÁKLADEM/ CYRILLA BARTONĚ Z DOBENÍNA/ PROJEKT. A PROVEDL ING. O. NYPL STAVITEL. Interiér přízemí obsahuje kamenné pravoúhlé portály s původními dveřmi, kamenné schodiště ze suterénu do přízemí a dřevěné schodiště s jednoduše členěným zábradlím do podkroví. Střecha je sedlová s novodobou plechovou krytinou. U budovy myslivny je položen kamenný erb, který obíhá nápis: 1910 CYRILL RYT. BARTON Z DOBENINA (druhotné umístění ze zrušené myslivny). Předmětem ochrany je objekt myslivny čp. 351 a vymezené pozemky. ¨