návesní kaple sv. Pavla

Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu s rovným závěrem, orientovaná k východu. V ose vstupního západního průčelí je prolomen prostý obdélný vstup s dřevěnými zárubněmi, uzavřený jednokřídlými dveřmi. Plocha průčelní stěny hladká, bez dalšího členění, ukončená profilovanou korunní římsou krytou plechem. Zpoza římsy vyrůstá převýšený obdélný štít s trojúhelným završením. Plocha štítu hladká, ukončená jednoduchou obdélnou římsou. Na bocích obdélné části štítu hladké lizeny. Hrana štítu oplechovaná. Odsazeným zaobleným nárožím připojena boční stěna. Plocha stěny rozdělena dvěma pilastry s římsovou hlavicí na tři pole. Ve středním poli je proraženo oválné okno s kolmou špaletou s odsazeným okrajem. Okno rámuje plochá obdélná šambrána zakončená přetrženou segmentovou římsou, ve středu lichoběžníkový hlavní klenák. Po stranách šambrána vytažena do ucha s čabrakou. Stěnu ukončuje profilovaná podstřešní římsa obíhající i stěnu závěru. Stěna závěru připojena odsazeným zaobleným nárožím, v ploše členěna dvěma pilastry viz boční stěna. Závěr bez otvorů. Sedlovou, nad závěrem valbovou střechu s rozšířenou základnou kryjí měděné šablony. Z hřebene střechy roste šestihranná mírně konická lucernová zvonice. Lucerna sloupková, prostupy zúženě půlkruhově zakončené. Zvonici ukončuje mědí krytá cibulová střecha se zvonovou základnou, ve vrcholu kulovitá makovice a jetelový kříž. Kaple stojí na hrubě omítaném soklu vyrovnávajícím výraznou nerovnost terenu.