dům

Volně stojící přízemní dům obdélného půdorysu s předzahrádkou stojí na vyvýšeném místě rohové parcely. Hlavní štítové průčelí, otočené k areálu zámku, člení sokl, rustikované nárožní lisény a desková korunní římsa (na severní straně fabionová římsa), krytá stříškou z prejzů. Přízemí hlavního průčelí je o třech okenních osách, rámovaných hladkou šambránou. Okna osazena v líci jsou dvojitá, dvoukřídlá, ven otvíratelná, o třech tabulkách v každém křídle. Nad okny je obdélné štukové pole. Štít o dvou okenních osách s volutovými křídly vrcholí trojúhelným nástavcem s profilovanou římsou a prejzovou stříškou. Uprostřed trojúhelného nástavce štítu je drobný kruhový otvor rámovaný šambránou. Severní průčelí je o dvou okenních osách, jižní o střech osách se vstupem završeným segmentovým obloukem a západní průčelí o jedné okenní ose. Střecha je sedlová s polovalbou, krytá bobrovkami. Interiér nebyl v rámci reidentifikace prozkoumán. Pozemek ohraničuje zděný omítnutý sokl s laťkovým plotem. Předmětem ochrany je dům čp. 119 - stavba a vymezené pozemky.