kaple sv. Jana Nepomuckého

V historickém středu obce na návsi při křižovatce cest vystavěna kaple se zvonicí na půdoryse obdélníku s půlkruhovým závěrem. Nad hlavním průčelím kaple postavena menší čtvercová zvonicová vížka, otevřena v segmentově sklenutých oknech do všech stran, uvnitř na zvonové stolici umístěn zvon střední velikosti. Čelní průčelí tvoří mělký předstupující rizalit po stranách ukončený dynamickým konkávním prohnutím stěn, při okrajích zvýrazněných tektonikou lizénových pásů, vedených od soklu stavby až po korunní profilovanou římsu. Ve střeše, při spodní části zvonice, do stran rozevřený štít dvěma volutovými křídly s výraznými hranolovými pilířky. Patro zvonice navazuje na kapličku shodnou tektonikou lizénových pásů stěn, propojených pod hlavní římsu jehlancové stříšky, završené makovicí s patriarším křížem. Vstup do objektu centrálně prolomen segmentově sklenutým jednoduchým portálem s profilovaným (kasulovitým) ostěním s klenákem uprostřed, shodně jsou pojednána i profilovaná ostění oken zvonice. Kapli v bočních hladkých stěnách prosvětlují (protilehlá) kruhová okna v profilovaných ostěních, prostor svatostánku je zaklenut valenou klenbou s konchou v presbytáři, sedlová střecha kaple je nad závěrem zvalbená, pokryta pálenou krytinou.