kaple sv. Ducha

Ke kapli vede 12 zastavení křížové cesty, která pokračuje i za kaplí, tvoří však samostatnou KP. Jednoduchá oktogonální stavba, zaklenutá kupolí s lucernou. Stavěna ze smíšeného zdiva, dvoubarevně (šedožlutě) omítnuta, se zvoncovitou střechou a prejzy. Na S straně přistavěna malá nízká obdélná sakristie se zvláštním vchodem a třemi čtvercovými okénky, na vysoké podezdívce s valbovou střechou s taškami. Kaple má tři velká půlkruhově zakončená okna a pod nimi malá obdélná. Jedna strana oktogonu ná rozetu (na východě) a dvě strany jsou bez oken. V r.1903 na Z přistavěna loď obdélného půdorysu (zkosené rohy) s valenou klenbou a lunetami, stavěná z cihel s eternitovou valbovou střechou a plechovou zvoničkou. Hlavní vchod je na Z malou předsíňkou a boční vchod je na J, nad kterým je půlkruhové okno s klenákem a kapkami. Tři vysoká okna v lodi jsou půlkruhově zakončena s klenákem uprostřed a čabrakou v parapetu. Pod profilovanou římsou na nárožním bosovéní čabrakové motivy. Loď stojí na kamenné podezdívce a uvnitř má kruchtu. Hlavní portál má půlkruhové zakončení s klenákem a vpadlými výplněmi v pravoúhlém orámování a tympanon. Boční portál má jen jednoduše profilovanou pravoúhlou šambránu. Kaple stojí na místě starší z roku 1661.