sbor českobratrské evangelické církve

Bývalá Česká matiční škola. Patrová budova zhruba křížového půdorysu, krytá nízkou valbovou střechou s plechovou krytinou, stojí osamoceně v zahradě při silnici na Boží vodu. Pozemek je oplocen původním litinovým plotem na podezdívce, ve kterém jsou dvě kované mřížové branky. Fasáda je zdobena štukovou pásovou rustikou s nárožním bosováním a členěna přízemní a patrovou římsou. Okna v přízemí jsou oblouková, v patře obdélná, jednoduše členěná, rámovaná štukovými šambránami. Čelní JV průčelí obrácené k silnici je trojosé se vstupním portálem rámovaným edikulou s iónským tvaroslovím. (V klenuté nice vlevo od vchodu bývala socha). Předmětem památkové ochrany je budova sboru českobratrské evangelické církve čp.69 (bývalá škola) a vymezený pozemek.