měšťanský dům Maňasovský

Řadový patrový dům ukončený sedlovou střechou s taškovou krytinou má souměrnou fasádu zdobenou zajímavými figurálními soškami. Patro je pětiosé, okna členěná do "T" lemují profilované šambrány a parapetní římsy. Parter, rovněž pětiosý, má vjezdová vrata umístěná na střední osu a dvojici oken po stranách, respektive dodatečně prolomené dvoukřídlé dveře ve druhé ose vlevo. Fasádu doplňují plastické články - nárožní iluzivní armování, podložená mezipatrová římsa, odstupňovaná profilovaná hlavní římsa, obdélná kazetová pole pod okny v patře a klenák zdobený volutami nad vraty. Figury (lidské postavy) jsou umístěné v patře mezi krajními dvěma okny na každé straně, v poli pod středním oknem je osazená figura koně. Interiér je řešený jako hloubkový trojtrakt s dodatečně zrušeným středním průjezdem. Prostory jsou zaklenuté převážně plackovými klenbami. Dům je podsklepený. Předmětem ochrany je dům čp. 34 a pozemek parc. č. st. 164.