hospoda Panská

Bývalý panský hostinec je situovaný na severní straně náměstí. Jedná se o dvoukřídlý patrový dům s průčelím členěným středním rizalitem, který vrcholí dvouosou mansardou se sedlovou střechou. Dům kryje valbová střecha s lomením ve spodní části. Průčelí je pročleněno lizénovými rámci a vysokými obdélnými okny osazenými ve špaletě. Tabulková okna lemují šambrány s lištou, ušima a kapkami. V patře člení parapety obdélné rámce. Na střední osu je v přízemí situovaný půlkruhově sklenutý průjezd zaklenutý valenou klenbou s trojbokými výsečemi. Portál průjezdu tvoří obdélné ostění ukončené římsou a zdobené trojúhelnými bosami ve cviklech. V první ose vlevo je průchod zaklenutý valenou a křížovou klenbou. Předmětem ochrany je dům čp. 10 a pozemek st.p. 29.