sousoší Panny Marie se sochami sv. Šebestiána a sv. Rocha

Materiál pískovec. Na obdélné základně je postaven podstavec s konvexně vypouklým středem soklu a dříku. K čelní straně prostřední části soklu podstavce je přiložen obdélný pískovcový kvádr s vykrojením v místech přiložení k soklu. Postranní křídla dříku jsou volutově prohnuté. Podstavec vrcholí profilovanou římsou. U čelní i zadní strany v horní části konvexně vypouklého dříku je ztvárněna kartuše, která svým okrajem přechází do římsy. Z čelní strany je to dominantnější rollverková kartuše s vnitřním kruhovým polem vyplněným reliéfem orlice s roztaženými křídly (znak města Mšena). Plocha uvnitř kartuše je zdobena šupinkami. Ve spodní části kartuše je ztvárněn lidský obličej. Na protilehlé straně je v těchto místech dříku podstavce ztvárněna jemnější kartuše s květinovými úponky v jejímž středu jsou stopy po erbu (nedochováno). Na podstavci uprostřed je na konvexně vypouklém soklu vyvýšena socha P. Marie oproti níže situovaným postranním sochám sv. Šebestiána (vpravo) a sv. Rocha (vlevo) stojících pouze na nízkým plintech. Sv. Šebestián je ztvárněn jako mladý nahý bezvousý muž s delšími zvlněnými vlasy a zavřenýma očima. Váha těla spočívá na pravé noze, levá je vykročena. Tělo je svázáno s kmenem stromu přes volně přehozenou bederní roušku, která u pravé nohy splývá dolů ve zřasené drapérii. Pravá ruka je svázána nad světcovou hlavou, levá ruka je svěšená dolů a mírně dozadu vychýlena přes větev stromu, ke které je spoutána provazem. Sv. Roch je zobrazen jako starší muž s plnovousem a delšími mírně zvlněnými vlasy. Váha těla spočívá na levé noze, pravá je vykročena a nadzvednutým pláštěm odhalena. Světec je oděn v dlouhý šat s krátkým pláštěm. Levou rukou odhrnuje tuniku a ukazuje morovou ránu na noze. Při levém boku má zavěšenou mošnu a u pravé nohy ležícího psa s bochníkem chleba v tlamě. Ze zadní strany má na vrchním kratším plášti přivázán klobouk. P. Marie stojí na zeměkouli obtočené hadem. Pod zeměkoulí jsou oblaka s andílčími hlavičkami. Postava P. Marie oděná v dlouhém šatě a plášti má sepjaté ruce na hrudi v modlícím gestu. Váha těla spočívá na pravé noze, levá je pokrčena a chodidlem lehce našlapuje na půlměsíc. Pravá noha spočívá na těle hada. Pohled je upřen vzhůru k nebi, kolem hlavy obíhá zlatá svatozář posázená hvězdami. V zadní části sochy jsou ztvárněny její dlouhé vlasy. Rozevláté roucho má bohatě ztvárněnou draperii. Předmětem ochrany je sousoší Panny Marie se sochami sv. Šebestiána a sv. Rocha na předmětném pozemku.