kaple Nejsvětějšího Srdce Páně

Kaple stojí v JV části obce severně od zámeckého areálu., v jeho těsném sousedství; objekt je založený do mírného svahu, bezprostřední okolí je zatravněné. Stavba se skládá z čtvercové lodi, k níž na severu přiléhá presbytář v podobě cca půlkruhové apsidy. Nároží lodi jsou výrazně konkávně skrojená, do koutů interiéru lodi jsou vloženy poměrně masivní pilíře. K západnímu a východnímu průčelí lodi připojeny na osu obdélné kaple (delší strana ve směru S – J) s lehce zaoblenými nárožími s odsazením; nad východní kaplí kruchta. Po severním boku východní kaple pravoúhlý přístavek se schodištěm ke kruchtě.. Střecha nízká stanová s bobrovkami, vrcholící zděnou čtyřbokou lucernou s konkávně skrojenými rohy, stříška zvonovitá, krytá plechem. Na presbytáři střecha kuželová (vrchol střechy koresponduje s římsou lodi), na bočních kaplích valbová, krytina z tašek bobrovek. Fasády člení předsazený a hladce omítnutý sokl (na jižní straně) a průběžná zděná korunní římsa s jednoduchou profilací. Omítky fasád štukové. Vnější obvodová zeď je členěna obdélníkovými lisénovými rámy nestejné šířky, v rozích čtvrtkruhově zaoblenými, a konkávně probranými pilastry s římsovými hlavicemi v nárožích; v ploše zkosených nároží lištová zrcadla s vykrojenými rohy. V ose jižní fasády pravoúhlý profilovaný kamenný portál se soklíky, vrcholovým klenákem a rozeklaným segmentovým frontonem, podloženým polosloupky (dveře dřevěné dvoukřídlové rámové dveře s diagonálně skládanou výplní; závěsy rozvilinové, asi 1. polovina 18. století), nad portálem na výšku obdélné okno s půleliptickým záklenkem v lištové šambráně s uchy a kapkami a vrcholovým klenákem (horní rohy vykrojené). Presbytář osvětluje trojice cca čtvercových oken se stlačenými záklenky v lištové šambráně s vykrojenými horními rohy; obdobně řešená okna v S a J stěně západní kaple, v J stěně východní kaple, na V straně kruchty a na schodišťovém přístavku. V minulosti byla kaple spojena se zámkem dřevěným zastřešeným mostkem.