socha sv.Jana Nepomuckého

Na čtvercovém dvakrát odstupňovaném podstavci se zaoblenými hranami hranolový mírně projmutý sokl ukončený profilovanou římsou. Na podstavci na přední straně nápis: ANO / 17 /25. Na plintu osazena socha sv. Jana Nepomuckého v tradičním ikonografickém zobrazení kanovníka v klerice, rochetě a almuci. Tělo je provedeno ve výrazném esovitém prohnutí s hlavou předkloněnou a nachýlenou na pravou stranu. V pravé ruce světec drží kříž, na který se nedívá, tak jak to bývá obvykle zobrazováno, ale opírá ho o své rameno. V levé ruce v lokti zalomené, rýsující se pod almucí, drží zámek. Světcova tvář s kadeřavými vlasy a krátkým vousem je zobrazena s jemnými klidnými rysy. Detailně provedená draperie s poměrně ostře řezanými záhyby zachycuje rotační pohyb figury.