nájemní dům

Řadový třípatrový dům se šestiosým uličním průčelím sevřeným mírně vystupujícími rizality s balkony v krajních osách a horizontálně členěným kordonovou římsou oddělujícími přízemí od hlavní střední zóny zahrnující 1. a 2. patro a průběžnou parapetní římsou oddělující zónu nejvyššího patra pod korunní římsou. Rizality jsou vertikálně členěny rustikovanými nárožními lizénami a pilastry. Uliční průčelí je v přízemí v 1. ose prolomeno velkým půlkruhově zaklenutým portálem s profilovanou archivoltou a dále pravoúhlými okenními otvory s lištovými šambránami a s profilovanými parapetními římsami, pod nimiž se nachází čabrakovité parapetní výplně s kapkami a tečíky, obdobné čabraky členěné ovšem klenáky spadají nad okny z kordonové římsy. Nad portálem a okenním otvorem na rizalitu v krajní ose vystupují z průčelí trojice masivních volutových konzol nesoucí balkony v 1. patře. Průčelí v 1. patře nad kordonovou římsou je prolomeno půlkruhově zaklenutými okenními otvory posazenými na průběžné parapetní římse, okna jsou rámována ústupkovými šambránami protnutými svazkovými klenáky, nad okny nesou páry bohatě zdobených volutových konzol rozeklané segmentové frontony s vloženými bustami do míst roztržení a volutového stočení horních ramen frontonů. Balkony na rizalitech v 1. patře jsou segmentově zakřivené s ornamentálně prolamovaným parapetem mezi hranolovými sloupky, na nichž spočívají sokly karyatid nesoucích konzoly balkonů v 2. patře. Vstupy na balkony jsou zaklenuté stlačenými oblouky. Průčelí v 2. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s lištovými šambránami s ušima nahoře zalamovanými do ornamentálně zdobených nástavců, nad okny nesou páry konzol trojúhelníkové frontony. Balkony v 2. patře jsou obdobné jako v 1. patře ovšem bez karyatid. Nad velkými okny se vstupy na balkony zaklenutými stlačenými oblouky nesou volutové konzoly vyložené profilované zalamované a do segmetů tvarované návojové římsy, pod římsami se nachází suprafenestry zdobené štukovými rokajovými kartušemi a rouškou. Průčelí v 3. patře je prolomeno segmentově zaklenutými okenními otvory rámovanými profilovanými šambránami protnutými svazkovými klenáky, nad okny nesou dvojice volutových konzol rovné úseky vyložené profilované návojové římsy, pod okny probíhá průběžná vyložená parapetní římsa. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou konzolovou korunní římsou podpíranou dále na rizalitech páry mohutných volutových konzol. Pod korunní římsou je veden pás zubožezu, ještě níže jsou prolomeny drobné kruhové a čtvercové otvory půdního polopatra. Nad rizality jsou vztyčeny atiky, ze kterých vyrůstají vysoké štíty s volutovými křídly. Štíty jsou prolomeno oválnými nikami s profilovanými šambránami flankovanými pilastry s římsovými hlavicemi a s dekorovanými dříky, nad nikami se nachází vysoké reliéfy bust. Štíty jsou završeny rozeklanými segmentovými frontony.