nájemní dům

Řadový třípatrový dům s pětiosým uličním průčelím akcentovaným střední osou lodžií se sdruženými otvory. Průčelí je v plné výši členěno pásovou bosáží. Průčelí v přízemí je v 1. ose prolomeno pravoúhlým vstupem a dále pravoúhlými okenními otvory. Šambrány vstupu i oken jsou ústupkové, přerušované v pravidelných intervalech výstupky pásové bosáže a nahoře protnuté svazkovými klenáky s maskarony. Sdružené okenní otvory pod střední osou s lodžiemi završené klenáky s vysokou fasetovou bosáží jsou po stranách sevřeny mohutnými volutovými konzolami zdobenými akanty nesoucími lodžii v 1. patře. Průčelí v patrech odděluje římsové kladí ukončené vyloženou kordonovou římsou, která se na lodžii zalamuje a obíhá ji. Průčelí v 1. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami protnutými svazkovými klenáky, nad okny dvojice bosovaných konzol nese trojúhelníkové frontony, pod průběžnou profilovanou parapetní římsou se nachází parapetní výplně s fasetovou bosáží. Pravoúhlé okenní otvory 2. patra jsou opatřeny ústupkovými šambránami s klenáky protínajícími vysoké tvarované nástavce s dvojicemi konzol nesoucími rovné úseky vyložené profilované korunní římsy. Pod vyloženou profilovanou zalamovanou parapetní římsou se nachází čabrakovité parapetní výplně zdobené štukovými mušlemi. Obdélné okenní otvory 3. patra jsou završené sedlově, ploché šambrány člení bosáž, klenáky nad okny nesoucí maskarony protínají průběžnou profilovanou návojovou římsu, nad níž je vrcholová zóna průčelí pod korunní římsou členěna segmentově zaklenutými vpadlinami mezi volutovými konzolami nesoucími vyloženou profilovanou konzolovou korunní římsu. Lodžie jsou prolomeny dvojicí otvorů s profilovanými šambránami s klenáky ve vrcholu. Vyložená balkonová část lodžií je opatřena balustrovým zábradlím mezi hranolovými sloupky členěnými bosáží nebo vystupujícími čtverci. Lodžie v 1. patře spočívají na konzolách, v 2. patře na hranolových sloupcích zdobených pravoúhlými vpadlinami a kruhovými tečíky, v 2. patře na sloupech s ionskými hlavicemi s plintem a s entazí, s dříky ve spodní části bohatě zdobenými reliéfními festony, maskarony a dalším ornamentálním dekorem a v 3. patře na obdobně řešených sloupech s korintskými hlavicemi. Sloupy nesou římsová kladí v 1. patře zdobená kruhovými tečíky a kartušemi, v 2. patře triglyfy, v 3. patře římsové kladí chybí, sloupy nesou půlkruhově zaklenutou hlubokou niku v segmentově završeném štítovém nástavci. V nice se nachází dvoustupńová architektura završená trojúhelníkovým frontonem doplněná po stranách dvojicí andělů ztvárněných ve vysokém reliéfu. Nad štítovým nástavcem završeným atikou vyrůstá vysoká dvoustupńová jehlancová střecha francouzského typu.