socha sv. Donáta

Materiálem je tvrdý hrubozrnný kámen, z něhož je proveden sokl, a pískovec, ze kterého je plastika. Výška plastiky je cca 170 cm. Socha světce je nesena hranolovým soklem, který je nahoře i dole sevřen římsovou profilací a ze tří stran členěn rýsovanými zrcadly (ta jsou ve vrcholech uzavírána oblouky). Čelní strana soklu je vyplněna hrubě tesaným štítem s ne přliš zřetelným znakem (stonky s květy a listy upravenými do tvaru srdce, do něhož je uložen hvězdicový útvar). Postava světce značně blokovitá, oděná do splývavého řádového šatu, který není rozvlněn kontrapostem. V pravé ruce drží palmový list, levou, která je v lokti pokrčena, tiskne k rameni rozevřenou knihu. Hlava s dlouhými vlasy je dosti zakloněna, obličej mírně pohublý.