kostel sv. Jiří

V jádře pozdně románský kostel sv. Jiří je situován v centru obce. Jde o orientovanou, podélnou, jednolodní stavbu ukončenou odsazeným polygonálním presbytářem opatřeným mohutnými opěráky s pultovou stříškou. K jeho severní straně přiléhá hranolová věž a válcové schodiště, k jižní straně presbyteria přiléhá obdélná sakristie se segmentovým vstupem a valbovou střechou. Kostel je krytý sedlovou střechou s bobrovkami, nad presbytářem ukončenou zvalbením. Presbytář je prolomen pěti okenními osami s hrotitými záklenky a oboustraně rozevřenými špaletami. Okno ve východní ose je slepé a v jeho výklenku je osazena kamenná skulptura sv. Floriána. V lodi se nachází hrotitá okna s rovnou špaletou. Západní průčelí završené trojúhelným štítem člení lizény. V ose se nachází obdélný vstup s kamenným ostěním, nad ním je situováno vpadlé pole s půlkruhovým záklenkem, v němž je provedeno novodobé sgrafito s námětem sv. Jiří bojujícího s drakem. Ve štítu se nachází oválné okénko. Fasády věže jsou hladké, ve zvonicovém patře na každou stranu prolomené oknem se segmentově odsazeným záklenkem. Na střeše věže kryté plechem se nachází hodinové ciferníky, střecha je zvonového tvaru, završená cibulí a makovicí s křížkem. Presbytář je zaklenut jedním polem křížové žebrové klenby s pětibokým lunetovým závěrem. Žebra klínového profilu s výžlabkem a zkosenou hranou se sbíhají v jehlancových konzolách. V bočních stěnách presbytáře se nachází dvoudílná kamenná sedile s hrotitými záklenky a odstupněným krakorcem. V jižním sedile se nachází fragment kresby s motivem světce. Na stěnách presbytáře se nachází středověké nástěnné malby. Na severní stěně se dochovaly obrazy s námětem Smrti a Korunování Panny Marie. Na jižní straně jde o osmidílný pašijový cyklus. V spodní části stěn se dochovaly fragmenty malované, bohatě zřasené draperie a konsekrační kříž. V okenních špaletách jsou vymalovány květy a akantové rozviliny a v klenebních kápích šesticípé hvězdy. Interiér kostelní lodi je zaklenut pruskými klenbami mezi pasy, které dosedají na přízední polopilíře. V západní části lodi je situována kruchta podklenutá pruskými klenbami, nesená hranolovými pilíři.